Adatok

Képzési formák: ALK
Képzési idő (félév) 7
Levelező önköltség (félév) 155 000 Ft

Érdekelnek a vállalati gazdálkodás törvényszerűségei? Szeretnél megismerkedni a pénzintézeti rendszerrel, a hitelezés folyamatával? Az államháztartás feladatai és működése érdekel? A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola pénzügy és számvitel alapképzésében korszerű, nemzetközi szinten piacképes tudást és versenyképes diplomát kapsz a kezedbe.

S hogy miként épül fel a három és fél éves képzés? Három részre különül el a tananyag. A társadalomtudományi alapismeretek tárgyai között szerepelnek például az általános és gazdasági jogi ismeretek, gazdaságtörténet, szociológia kurzusok. Emellett átfogó elméleti alapozást is kapsz, többek között a mikro- és makroökonómia, nemzetközi gazdaságtan, pénzügytan, vállalati gazdaságtan, gazdasági jog, marketing, számvitel, menedzsment, üzleti kommunikáció kurzusok keretében. A szakmai törzsanyag teszi ki a megszerezhető kreditek legnagyobb részét, ebbe a csoportba tartoznak például a jog, pénzügyi számítások és pénzügyi piacok, adózási ismeretek, vállalatértékelés, pénzügyi számvitel, vezetői számvitel alapjai, elemzés-ellenőrzés módszertana, üzleti tervezés, a pénzügyi és számviteli informatika, sajátos számviteli esetek és elszámolására vonatkozó ismeretek. Emellett specializációk közül is választhatsz a képzésen belül: pénzintézeti, postagazdálkodási, társadalombiztosítási és vállalkozás-fejlesztési és költségvetési specializációk állnak rendelkezésedre. A hetedik félév a kötelező szakmai gyakorlat jegyében telik.

Ha dolgoznál, hitelintézeteknél, befektetési szolgáltatóknál, illetve más pénzügyi intézményeknél is tudsz tevékenykedni, vagy az adóigazgatás (NAV, Vám- és Pénzügyőrség) munkafolyamataiban is szerepet tudsz vállalni. BA tanulmányaid befejezése után gazdasági mesterszakon vagy felsőfokú szakképzésben tovább is tanulhatsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom