Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 190 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 170 000 Ft

Szeretnél munkád során folyamatosan új embereket megismerni és segíteni őket, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból a pályájuk során? Esetleg kulturális intézményeken keresztül szeretnél kisebb közösségekre hatni? A Zsigmond Király Főiskola andragógia alapszaka számos lehetőséget kínál arra, hogy bármely területbe belekóstolhass és magabiztos szakemberré válhass!

A szak célja, hogy olyan felnőttképzési szakemberré válj, aki képes a közművelődés, a közgyűjtemények területén, településeken, intézményekben, szervezetekben és közösségekben, a felnőttképzés különböző színterein, közvetlen tervező, szervező, értékelő, irányító, illetve animátori, tanácsadói munkakörök ellátására, a humánerőforrás-gazdálkodással kapcsolatos feladatok végzésére. Külön figyelmet kap az idősek oktatásának kérdésköre – egyedüliként az országban!

A negyedik félévtől szakirányt választhatsz. A művelődésszervező szakirány kulturális és közösségszervező feladatok ellátására készít fel. A kulturális intézményrendszer működésének ismeretében településeken, kistérségekben kulturális és közösségfejlesztő projekteket tudsz tervezni, megszervezni, lebonyolítani. Tehát segítheted a kulturális, művészi és tudományos értékek közvetítését, biztosítva számukra a szükséges szervezeti hátteret. A képzési szervező szakirányon a felnőttoktatásra koncentrálhatsz. Így megismerkedsz a felnőttoktatás intézményi és gazdasági hátterét érintő tényezőkkel. Elvégzése után foglalkozhatsz például felnőttoktatási programok tervezésével, azok akkreditációra történő előkészítésével, szervezésével, lebonyolításával, és persze az eredmények értékelésével, valamint a kész felnőttoktatási programok marketingjének irányításával. Emellett felkészülsz intézmények és települések felnőttoktatási igényeinek feltárására is. A harmadik szakirány a ZSKF „specialitása”: a facilitátor szakirány, amely általános társadalmi segítő képzést ad (például PR, mediáció, coaching és geronto-andragógia tárgyakat hallgathatsz a szakirányon). Bármelyik szakirányt válaszd is, készülj fel a gyakorlat fontosságára!

Az alapszak elvégzése után munkába állhatsz, de folytathatod is tanulmányaidat különböző mesterképzésekben akár a ZSKF-en (képzési vezető, geronto-andragógus), vagy más egyetemeken is. Ezt követően akár a neveléstudományi doktori képzés is nyitva áll előtted.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom