Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

Az informatika a gazdasági fejlődés egyik húzóágazata. A munkaerőpiacon komoly igény van olyan szakemberekre, akik gazdasági ismereteik mellett kellően jártasak az informatika területén is.

A hét féléves képzés ideje alatt megtanulod a szakmádhoz nélkülözhetetlen alapismereteket (analízis, lineáris algebra, valószínűségszámítás, statisztika stb.) és gazdasági ismereteket (mikro- és makroökonómia, vállalati gazdaságtan, pénzügytan és vállalati pénzügyek). Kiegészítésül egyéni érdeklődés szerint a választható tárgyak között szerepel a környezetgazdaságtan, marketing és marketing menedzsment, emberi erőforrás menedzsment és a projektmenedzsment. Az informatikai tárgyak segítségével olyan tudással leszel gazdagabb, mint például a gazdaságinformatika alapjai, a számítógép architektúrák, a számítógép hálózatok, az információ menedzsment, az operációs rendszerek, a programtervezés, az adatbázis rendszerek, a logisztika, az e-business, a folyamat-menedzsment vagy az integrált rendszerek fejlesztése. Ezeken kívül választható többek között a weblapszerkesztés, a titkosítás és adatrejtés, az információs társadalom, és a közlekedésinformatika.

Az alapképzésen két szakirány közül választhatsz. Az üzleti intelligencia szakirány fő témái a mesterséges intelligencia és tudásreprezentáció, a döntéstámogató és szakértői rendszerek, a kockázatkezelés, a tudás alapú technológiák, infrastruktúra menedzsment köré csoportosulnak. Az informatikai biztonság szakirányon megismerkedsz az IT-biztonság minden fontos tényezőjével olyan ismeretkörök segítségével, mint például a kockázatkezelés, a rendszerek elleni támadások, a számítógép-hálózatok biztonsága, a biztonsági politika és rendszabályok, az alkalmazások és IT-rendszerek biztonsági auditálása, az etikus hackelés, a biztonsággal kapcsolatos előírások és szabványok. A diplomád megszerzéséhez részt kell venned egy kötelező szakmai gyakorlaton is, amelyet Nemzetközi és hazai gazdálkodó cégeknél, államigazgatási szervezeteknél vagy informatikai vállalkozásoknál tölthetsz el. A főiskola külön erőssége az idegen nyelvek magas színvonalú oktatása, amely segít, hogy később a nemzetközi színtéren is megtaláld a helyed.

A képzés végén olyan szakember leszel, aki képes a valós üzleti folyamatok, a folyamatokban rejlő informatikai vonatkozású problémák megértésére és megoldására. Rendelkezel a mai gazdasági környezetben szükséges közgazdasági ismeretekkel és az üzleti tevékenységhez szükséges informatikai tudással is. Végzett gazdaságinformatikusként elhelyezkedhetsz az államigazgatásban, önkormányzatoknál, multinacionális cégeknél, közepes és kis termelő, szolgáltató és kereskedelmi vállalkozásoknál, a bank- és pénzügyi szektorban, logisztikai szolgáltatóknál, vagy az Európai Unió intézményeinél.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom