Kommunikáció és médiatudomány

Zsigmond Király Főiskola

A szak értékelései >>
Társadalomtudomány Zsigmond Király Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

A kommunikáció és médiatudomány alapszak adja az egyik legváltozatosabb társadalomtudományi képzést. Nem véletlen hát, hogy a magas színvonalat és gyakorlatorientáltságot ígérő Zsigmond Király Főiskolának is ez a legnépszerűbb képzése.

A hat féléves képzés egyszerre kínál elméleti, szaktárgyi és készségfejlesztő tárgyakat. Tudtad, hogy a ZSKF-en tanítják ebben a képzésben a legnagyobb hangsúllyal a prezentációs készséget? A képzés során négy szakirány közül választhatsz – a széles választékból is látszik, hogy a ZSKF számára kiemelt fontossággal bír a speciális tudás átadása, illetve a változó munkaerő-piaci viszonyokhoz történő alkalmazkodás. A szakirányok a követezők: üzleti, a közösségi-új média, elektronikus újságírás és filmes szakirány (utóbbi egyedülálló az országban, népszerűsége pedig meredeken emelkedik). A kötelező szakmai gyakorlatot változatos helyszíneken töltheted el: kulturális és művelődési intézmények, könyv- és lapkiadók, sajtó és média, kutatóintézetek, marketingcégek, mobil- és telekommunikáció, Internet és multimédia, (nemzetközi) civil szervezetek, önkormányzati hivatalok, nemzetközi közalapítványok várják a jelentkezésedet.

Az alapszakos diploma megszerzése után továbbtanulhatsz a ZSKF vagy más intézmények kapcsolódó mesterképzéseiben, de kiléphetsz a munkaerőpiacra is. Kommunikátorokra, médiaszakemberekre számos területen mutatkozik kereslet,: a közművelődés és a kultúra területén, kormányzati és önkormányzati kommunikációban, civil szervezeteknél, lap- és könyvkiadóknál, a hírközlés, az on-line és mobilkommunikáció területén, kutatóintézetekben, filmgyártó és filmforgalmazó cégeknél, sajtószóvivőként és a PR területén.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom