Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 210 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 190 000 Ft

Az Európai Unió tagjaként Magyarországon szinte minden gazdasági szegmensben egyre nagyobb igény mutatkozik a nemzetközi kapcsolatokban, az Európai Unió ügyeiben és a diplomácia kérdéseiben jártas, idegen nyelvet beszélő, jó kommunikációs készséggel bíró, sokoldalúan képzett szakemberekre. Szeretnél te is közéjük tartozni? Válaszd a Zsigmond Király Főiskola nemzetközi gazdálkodás alapképzését, mely pontosan ezekkel a kvalitásokkal gazdagít téged!

Az első időszakban alapozó tárgyakat lehet tanulni, majd szakmai ismereteket sajátíthatsz el: európai uniós ismereteket, illetve társadalomtudományi alapozó ismereteket. A ZSKF kínálatában ezen felül két választható szakirány szerepel. A gazdaságdiplomácia szakirányon betekintést nyerhetsz a nemzetközi kapcsolatok történetébe, a nemzetközi szervezetek világába, a külgazdasági stratégia és a gazdaságdiplomácia összefüggéseibe és technikáiba, illetve a nemzetközi etikett és protokoll szabályaiba. Kiemelt jelentősége van a személyes készségek és kompetenciák (például tárgyalóképesség) fejlesztésének is. A turizmus menedzsment szakirány egyedülálló mértékben gyakorlatközpontú. A kötelező tárgyak révén a turizmus-vendéglátás alapvető elméleti összefüggéseinek megismerése után az ételkészítési ismeretek gyakorlatban történő elsajátítása is biztosított a főiskola tankonyhájában, a szállodai menedzsment megismerése egy, a főiskolához közeli szállodában, valamint az utazásszervezés mindennapi gyakorlatának áttekintése egy, a főiskolával szerződésben álló utazásszervező irodában. A hetedik félév hagyományosan szakmai gyakorlattal telik, ebben bátran számíthatsz a ZSKF kiterjedt kapcsolatrendszerére.

A diplomázás után azonnal munkába állhatsz, a multinacionális vállalatoknál várnak munkakörök, illetve európai uniós köztisztviselői, EU-pályázatírási feladatok kapcsán számíthatnak a szakértelmedre. De nemzetközi kapcsolatok szakértő, intézményi kommunikáció, politikai elemzés, vállalati tanácsadás, terén is érdemes körülnézned. Ha még tanulnál, számos gazdasági mesterképzés várja jelentkezésed.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom