Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 210 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 190 000 Ft

A nemzetközi tanulmányok szak az európai munkaerőpiacra készít fel és sokoldalúan hasznosítható ismeretanyaggal vértez fel téged. Zsigmond Király Főiskola a nemzetközi kapcsolatok rendszerén túlmutatóan, gyakorlatorientált megközelítésben indítja évről évre ezt a szakot annak érdekében, hogy az Európai Unió integrációs folyamataiban itthon vagy külföldön dolgozó, hozzáértő szakembergárda ezáltal is gyarapodjon.

A ZSKF szellemiségére jellemzően a munkaerőpiac elvárásait szigorúan szem előtt tartották az alapszak felépítésének kialakításánál: részesülsz majd a speciális, az alapozó és gyakorlati ismeretekben. A speciális ismeretek az EU-ra koncentrálnak, míg az alapozó tárgyak átfogják a társadalomtudományok összességét. Nem véletlen az sem, hogy a hallgatók rendszeres látogatói az Európai Unió brüsszeli intézményeinek, hogy élesben láthassák és tapasztalhassák meg a főiskolán szerzett ismeretek átültetését a gyakorlatba. A főiskolán már nagy hagyományokkal rendelkezik a szakdiplomáciai képzés (kultúr-, katonai-, válság-, gazdasági diplomácia). A ZSKF által biztosított kiváló feltételek garantálják, hogy ne okozzon számodra nehézséget sem a két kötelezően előírt nyelvvizsga megszerzése, sem a valódi szakmai tapasztalatot adó kötelező gyakorlat elvégzése. A ZSKF nemzetközi kapcsolatrendszerét kihasználva könnyen juthatsz külföldi tanulmányi lehetőségekhez is.

A három év hamar eltelik majd a változatos kurzusok és az élénk hallgatói élet megannyi rendezvénye közepette. Folytathatod tanulmányaidat valamilyen társadalomtudományi mesterképzésben, ha ennél mélyebb ismeretekre vágysz, esetleg kutatói ambícióid vannak. Az EU-s források megpályázása és elköltése mentén a gazdaság bármely szereplője, vagy az önkormányzatok is szívesen alkalmazásba vehetnek, de a klasszikus külügyi pálya is nyitva áll előtted.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom