Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 190 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 170 000 Ft

Ha érdekel a politika világa, akkor nem is kérdés, hogy politológiát kell tanulnod. A Zsigmond Király Főiskola politológus képzését a politikai gondolkodás egyik legnevesebb magyar művelője, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, Bayer József irányítja.

A képzés során bevezetést kaphatsz a rokon társadalomtudományokba (szociológia, társadalomtörténet, közgazdaság, jog, filozófia), részletesen tanulmányozhatod a magyar társadalom politikai viszonyait, a politikai intézményeket, a hatalom szervezeteit és azok működését. A nemzetközi versenyképességedhez a ZSKF több módon is hozzájárul. Számos nyelvkurzus áll majd a rendelkezésedre, és a főiskola saját nyelvvizsgaközpontjában tehetsz nyelvvizsgát. A ZSKF mintegy 30 európai egyetemmel áll kapcsolatban, amelyek egyikén te is eltölthetsz egy-két félévet. Szakmai gyakorlatodat a közigazgatásban, az Országgyűlésnél, valamelyik pártnál, médiában, alapítványoknál vagy elemző-kutató intézményeknél töltheted el.

Miután végeztél, számos helyen kamatozhatod tudásodat. Elhelyezkedhetsz bármely kormányzati szervnél, az Országgyűlésben vagy önkormányzatnál, politikai elemző vagy közvélemény-kutató végnél vagy civil szervezetnél, vagy akár a médiában is. Ha a BA megszerzése után tovább szeretnél tanulni, akkor is számtalan lehetőség közül választhatsz: a ZSKF politológia és nemzetközi tanulmányok szakon is kínál MA-képzést. Emellett az ország bármelyik más egyetemének politológia, nemzetközi tanulmányok, gazdasági vagy társadalomtudományi szakja is tárt karokkal fog várni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom