Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 190 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 170 000 Ft

Ha érdekelnek az aktuális társadalmi problémák, és gyakorlatközpontú képzésre vágysz, akkor számodra a Zsigmond Király Főiskola szociológia alapszakja az ideális választás. A képzés elméleti része során bevezetést kapsz a szociológia látásmódját kiegészítő nagy tudományágakba, illetve a magyar társadalom történetébe és jelenlegi viszonyaiba (társadalmi rétegződés és struktúra).

A szociológiai munka gyakorlati oldalát terepmunkán, adatfeldolgozási gyakorlatokon sajátítod el. A ZSKF-n olyan izgalmas és a mindennapok eseményeire reflektáló tárgyakat tanulhatsz, mint például etnikai csoportok és kisebbségek, ifjúságszociológia, társadalmi nemek szociológiája, prostitúció, társadalmi mobilitás. Az oktatók a magyar szociológia elismert művelői, akiknek nevéhez érzékeny társadalmi problémák kutatása fűződik. A ZSKF komoly segítséget ad abban, hogy a képzés során szakmai gyakorlatot tudj teljesíteni. A szakmai gyakorlatot társadalompolitikai intézményeknél, alapítványoknál, az államigazgatásban és multinacionális vállalatoknál is lehet teljesíteni. Az leglelkesebb és érdeklődőbb hallgatók számára a főiskola nemrég indította el Szociokulturális Tehetséggondozó Műhelyét, ahol az andragógia szakos hallgatókkal együtt részesülnek további képzésben.

A ZSKF-n szerzett szociológus diplomával közvélemény- és piackutató cégeknél, társadalompolitikával foglalkozó kormányzati vagy civil szervezeteknél vagy éppen a médiában tudsz elhelyezkedni. Ha továbbtanulnál, akkor nemcsak a szociológia MA-ra, hanem számos más társadalomtudományi, gazdasági vagy akár bölcsészettudományi szakra is jelentkezhetsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom